Izlet na Jelenov greben

Na vzhodu Slovenije, v Kozjanskem parku, najdete miren kotiček za vse, ki imate radi naravo in živali. Jelenov greben je zanimiva destinacija zlasti za tiste, ki uživajo v pogledu na – jelene. Seveda pa tam in v bližini najdete še veliko zanimivega. Če vas zanima več, kliknite na https://www.lepote-slovenije.si/jelenov-greben/ za več informacij.

Jelenov greben

Jelenov greben najdete, če pridete do Podčetrtka, potem pa se držite zahodno in se usmerite proti kraju Olimje. Že tu boste našli veliko lepega in zanimivega, saj si lahko tam ogledate samostan z velikim vrtom, kjer domujejo številna zdravilna zelišča, pa staro lekarno in znamenito čokoladnico. Če se odpravite naprej v hrib, pa vas tam čaka Jelenov greben, kraj kjer si spočijete telo in dušo, pa tudi okrepčate se lahko. Jelenov greben nudi krasne razglede na vse strani Kozjanskega parka, ki je zaščiten, nagledali se boste lahko jelenov, ki jih je tam več vrst in so res številčni ter povem udomačeni. Lahko jih božate on fotografirate, tako da je ta krat še posebej privlačen tudi tistim, ki radi fotografirajo živali.V gostišču nudijo kosila in druge obroke, prirejajo pa tudi slavja. V okolici boste našli sprehajalne poti in otroška igrala, najamete pa lahko tudi kolesa in se podate na kakšno turo.

Jelenov greben nudi res veliko, še več pa si lahko ogledate v njegovi okolici, tako da je ta kraj res popolna ideja za kakšen izlet, saj na majhnem kraju lahko počnete res veliko stvari. Poleg ogledov zgoraj omenjenih znamenitosti, se lahko odpravite tudi na pohod ali pa do Jelenovega grebena kar pešačite iz doline. Možnosti za obisk je res veliko, na vas pa je, da se odločite, kdaj in na kakšen način boste te kraje obiskali. Morda se vam na prvi pogled zdi, da so nekoliko odročni, vendar pa je Slovenija res tako majhna, da bi lahko rekli, da so vsi kraji povsem blizu. 

Izlet na Jelenov greben
Oceni zgornjo objavo