Kronika je ena od najbolj branih rubrik

Ko želite prebrati dnevne novice, katere vam najprej padejo v oči? Katera vas najbolj zanima in na katero najprej kliknete? Med tistimi, ki jih uporabniki klikamo najpogosteje, je zagotovo kronika. Najdete jo tudi na spletnem naslovu: https://www.nadlani.si/kategorija/novice/kronika-novice/.

kronika

Kronika je v bistvu rubrika nekega medija, pa naj bo to spletni ali tiskani, ki se dotika zlasti tako imenovanih črnih novic, torej predvsem raznovstnih nesreč, od prometnih do delovnih, pa tudi takšnih, v katerih so vpleteni lopovi in nepridipravi. Kronika je resnično širok pojem, če bi posplošili, pa bi lahko dejali, da gre za novice, v katerih se pojavlja policija in drugi organi pregona. Najbolj zanimivo vprašanje pa je naslednje. Zakaj nas takšna tematika takk privlači in zakaj gre za rubriko, ki je med bralstvom tako priljubljena? težko bi našli nek logičen odgovor, pa vendar se zdi, da nas podzavestno zanima, kaj slabega se dogaja drugim ljudem. Ne, da bi se nad tem naslanjali ali norčevali, temveč na ta način vidimo, da se nekomu drugemu dogajajo še hujše stvari kot nam, kar nas potem na koncu tudi nekoliko pomiri. Verjetno to ni najbolj tehten razlog, zakaj je rubrika kronika tako obiskana, pa vendar si ne moremo izmisliti kakšnega boljšega ali bolj logičnega. 

Če ste morda le od daleč videli, kako deluje svet medijev, ste se zagotovo lahko prepričali, da Slovenci ne beremo najraje lepih, pozitivnih novic, ampak črno kroniko. Kar izbruhnemo, ko se zgodi huda prometna nesreča ali umor, o tem se potem tudi pogovarjamo doma ali med sodelavci, skratka, kronika je tematika, ki je resnično precej vpletena v naša življenja. In še nasvet … Če obiskuje novičarske spletne portale, preberite tudi dobre in koristne novice ter lepe zgodbe. Ste mlada mamica? Preberite kakšen vzgojni nasvet ali pogovor s kakšnim strokovnjakom s pedagoškega področja. Imate radi živali? Pobrskajte po najnovejših novičkah z živalskega sveta. Splet je veliko več kot kronika, izkoristite to!

Kronika je ena od najbolj branih rubrik
Oceni zgornjo objavo