Ultrazvok trebuha

Vas boli trebuh in potrebujete ultrazvok trebuha? Veliko stvari je lahko narobe, kadar nas boli trebuh, lahko pa ni nič in je bila  le bolečina od udarca ali pa spanje na narobni strani. Vseeno je bolje, če je bolečina konstantna, da se naročimo na pregled, da vidimo če je kaj resnega.

Zato vam predlagam povezavo kjer se lahko naročite za pregled trebuha: http://ultrazvok-pregled.si/ponudba/ultrazvok_trebuha_ljubljana/ultrazvok-trebuha/ 

ultrazvok-trebuha

Kako se pripravite na pregled? Najprej morate biti tešči najmanj 6 ur pred preiskavo. Eno uro pred preiskavo spijete pol litra vode in jo zadržite v sebi. Na naročeno preiskavo morate s sabo prinesti vse dosedanje izvide takih preiskav.

Kako pa poteka ultrazvok trebuha? To je neboleča in neškodljiva preiskava. Uporabljajo ultrazvočne sonde, ki so nizko megaherčne in so konkavne oblike. Na trebuh vam namažejo gel za ultrazvok, kateri omogoči da ima sonda boljši stik s kožo. Preiskava je opravljena leže na boku in leže na hrbtu, kdaj pa kdaj stoje in po izpraznitvi mehurja.

Kaj se pa pregleduje pri ultrazvoku trebuha? Pregleduje se vrsto stvari, kot so žolčnik in žolčne vode, jetra, pankreas, aorto in večje žile, vranico, nadledvični žlezi in ledvice. Prikažejo tudi prosto tekočino in tekočinsko nabiranje, odebeljeno črevesno ali želodčno steno ter povečane bezgavke. Pri moškem se pregleda mehur, prostato in seminalni vezikuli, pri ženskah pa mehur in rodila.

Kdaj je potreben ultrazvok trebuha? Ultrazvok trebuha je potreben kadar se slabo počutite in imate občasno bolečine v trebuhu, če vas napenja v trebuhu in hujšate, če vas koža srbi ter imate rumene beločnice in kožo, krči v trebuhu, krvavitev izven ciklusa, kri na blatu, krvava voda, če vas peče kadar greste na vodo, če pogosto hodite na blato ali pa ste zaprti, bolečine v hrbtu, če imate občutek, da vam trebuh utripa, kadar imate visok krvni tlak.

Več si preberite na zgornji povezavi, kjer imate napisane še najbolj pogoste bolezni, ki so ugotovljene z ultrazvokom trebuha.

Ultrazvok trebuha
Oceni zgornjo objavo